Spletno plačilo premije z Diners Club kartico

V sodelovanju z Erste Card omogočamo vsem imetnikom kartice Diners Club  spletno plačilo premije individualnega dodatnega pokojninskega zavarovanja. Tako lahko začnete varčevati hitro in enostavno iz vašega naslonjača in izkoristite davčno olajšavo znižanja dohodnine še letos, premijo pa plačate na do 12 obrokov v naslednjem letu. 

Individualno dodatno pokojninsko zavarovanje lahko sklene vsak posameznik in s tem poskrbi za svojo varno prihodnost. Z vplačili premije na poseben varčevalni račun istočasno varčujemo in si znižamo dohodnino. Prihranke lahko porabimo ali ob upokojitvi v obliki dodatne pokojninske rente ali kadarkoli pred upokojitvijo v obliki enkratnega izplačila. V vmesnem času se prihranki plemenitijo v izbranem pokojninskem skladu. Dodatne informacije na povezavi.


Država spodbuja individualno zavarovanje z davčno olajšavo in vplačane premije tekom leta se zavarovancu upoštevajo pri znižanju osnove za obračun dohodnine. Posameznik bo zaradi tega dobil ob poračunu dohodnine nazaj od 16 do 45% vplačane premije, odvisno od dohodninskega razreda. Maksimalna premija upravičena do davčne olajšave znaša 5,844% bruto plače (v letu 2022 ne več kot 2.904 evrov).

S kartico Diners Club lahko konec leta vašo letno premijo vplačate tudi na obroke, kar pomeni, da boste davčno olajšavo izkoristili še letos, premijo pa boste dejansko plačali na obroke šele v naslednjem letu. 

Postopek za plačilo premije s kartico Diners Club je preprost:

  1. Sklenete Individualno dodatno pokojninsko zavarovanje z izpolnitvijo spletnega obrazca, na katerem izberete na koncu možnost spletnega plačila s kartico Diners Club ali z izpolnitvijo pristopne izjave, na kateri označite možnost plačila s kartico Diners Club (podpisano izjavo nam posredujete nazaj po klasični ali elektronski pošti). Spletni obrazec izpolnite tudi že obstoječi zavarovanci, ki bi želeli le plačati premijo na obroke na vašo že obstoječo polico. 
  2. Ob kliku na gumb <Oddaj prijavo> se postopek za plačilo premije nadaljuje na posebni varni spletni strani na kateri vnesete poleg osnovnih osebnih podatkov številko vaše kartice.
  3. V zadnjem polju lahko izberete želeno število obrokov ali enkratno plačilo premije in nato s klikom na gumb <Izvedi transakcijo> izvedete plačilo.
  4. Vplačana premija bo nakazana na vaš novi varčevalni račun pri Pokojninski družbi A, d.d. in se vam bo upoštevala pri znižanju davčne osnove za letošnje leto.

 

Skleni individualno zavarovanje

 

 

 

 

Pogosta vprašanja - Varčevanje

Ker je edino varčevanje, ki ga država spodbuja z davčno olajšavo. Od premij v primeru kolektivnega zavarovanja ni potrebno plačati nobenih prispevkov in dajatev, v primeru individualnega zavarovanja, pa se vplačane premije upoštevajo pri zniževanju osnove za obračun dohodnine.

Postopek za vključitev je zelo enostaven:

  • v primeru individualnega zavarovanja izpolnite spletni obrazec ali pa pristopno izjavo in nam jo podpisano posredujete nazaj po pošti oziroma sken po elektronski pošti;
  • v primeru kolektivnega zavarovanja pa vas prosimo za izpolnitev spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo pripravili ponudbo za podjetje.

Poznamo kolektivno dodatno pokojninsko zavarovanje prek delodajalca (premije financira delodajalec, delno lahko tudi zaposleni) ali individualno dodatno pokojninsko zavarovanje, kjer premije v celoti financiramo sami individualno.

Vsa pogosta vprašanja